• project
  • projects

Impuls specijal: Edo Maajka, Remi, Dubioza kolektiv i drugi

U prvom izdanju emisije Impuls u novoj 2016. godini još jednom ćemo se osvrnuti na razgovore koja je Naida vodila sa brojnim gostima sa kojima se se sastala u svim većim gradovima regiona, a i šire.

U Muzeju savremene umjetnosti u Zagrebu, najprepoznatljivije lice benda Elemental - Mirela Priselac Remi, pričala je za MTV šta se u društvu i državi promijenilo u posljednjih desetak godine, koliko je prošlo od izlaska njihovog singla „Iz dana u dan“.

Nakon dvije godine pauze, Edin Osmić, poznatiji kao Edo Maajka, se vratio u Sarajevo i održao koncert za pamćenje. To je bio odličan razlog da se ekipa Impulsa nađe sa Edom i porazgovara o mnogim temama. Između ostalog Edo je razjasnio koliko ima istine da kada probaš roštilj na Bliskom istoku zaboraviš na ćevape. Takođe je otkrio šta voli kod izraelske kuhinje i po čemu se ona razlikuje od balkanskih specijaliteta i šta zamjera ljudima iz naših krajeva kada je hrana u pitanju.

Mladi glumac Aleksandar Radojičić, najpoznatiji po ulogama u filmovima „Montevideo, Bog te video“ i „Bićemo prvaci sveta“, nakon predstavljanja u voditeljskom poslu u emisiji „X Factor Adria“ predstavio se i regionalnoj publici MTV-a u Impulsu. Radojičić je u Impulsu govorio i o svojoj najdražoj životnoj ulozi – ulozi oca ali ujedno i najvećem strahu i želji da bude „najbolji tata na svijetu“.

Zlatan Hajlovac, publici poznatiji kao Kontra, najmlađi je član Fm Jam kolektiva, sa samo 25 godina već je vlasnik najboljeg albuma u BiH u 2014. godini. Pogledajte kako ovaj hip hop umjetnik za emisiju Impuls objasnio stanje na regionalnoj sceni.

Momci iz benda Dubioza kolektiv su otkrili zašto su im Skype, Viber i dobra internet veza najbitniji elementi u privatnom životu, a također ćete saznati i njihov plan do kada će se baviti muzikom i koliko povratničkih turneja planiraju. Iako poznati po britkim, duhovitim i društveno angažovanim tekstovima, Dubioza je, po njihovim riječima, vlasnik jednog ultimativnog ljubavnog hita, a o kojoj se tačno pjesmi radi saznaćete u Impulsu.

Jedan od najharizmatičnijih umjetnika sa regionalne muzičke scene, Darko Rundek, nastupao je sa svojim Cargo orkestrom širom cijelog svijeta, poklanjao se sa pozornica svih veličina publici najrazličitijih nacionalnosti, a pjesme je snimao po najvećim i najbolje opremljenim studijima u Los Anđelesu i drugim svjetskim metropolama. Međutim, kada je došlo vrijeme za posljednji album, povukli su se na malo mjesto na ostrvu Brač i tamo su kreirali „Mostove“. Kao i do sada, i na nasljedniku „Plavog aviona“ se nalaze pjesme koje imaju dublji, skriveni podtekst koji donosi neko mistično značenje. A koje, saznaćete u Impulsu.

I glumac Bane Trifunović je bio Naidin gost. U prijateljskom razgovoru su se dotakli brojnih tema, kako poslovnih tako i društveno značajnih. Bane je ispričao kako se kako se od glumca postaje producent i reditelj, zbog čega je film „Odumiranje“ tako poučan, zašto je on odlučio da ne ode iz zemlje i želio da napravi “omaž ljudima sa sela“.

Marko Šelić Marčelo i Naida su iskoristili boravak u Milanu tokom održavanja MTV EMA dodijele nagrada da prošetaju po italijanskom gradu i porazgovaraju o veoma važnoj godini za njega. U 2015. Marčelo je proslavio 12 godina karijere uz najveći solistički koncert u karijeri, obilježio je godinu dana od objavljianja posljednjeg knjigo-albuma „Napet šou“, a takođe je učestvovao u dokumentarnom filmu „Stani na put“ koji govori o nastanku regionalne hip hop scene.

Video prilog na linku: ba.n1info.com 

 

instagram