• projects
  • project

Impuls sa bendom Siddartha: Još uvijek smo na putu ka cilju

Emisija Impuls posjetila je Ljubljanu kako bi ugostila Janija Hacea i Primoža Rousa, članove jednog od najvećih regionalnih sastava - slovenačke Siddharte.

U Steklenoj dvorani Gospodarskega razstavišča, dok je bend pravio pauzu od probe večer prije velikog koncerta povodom obilježavanja 20 godina karijere i novog albuma „Ultra“, rock velikani su se osvrnuli na svoju bogatu historiju, ali i otkrili kakvi su im planovi za budućnost.

Poznato je da je bend dobio naziv po romanu „Siddhartha“ Hermana Hessea. Tada nisu znali da će ime koje su odabrali zapravo i odrediti njihov put i da će značanje tog romana postati njihov moto.

Iako iza sebe imaju 20 godina postojanja na sceni, osam studijskih albuma i legendarne koncerte, bend za sebe kaže da su još uvijek na putu ka cilju i da je putovanje ono u čemu uživaju. 

Zašto još uvek vjeruju u izdavanje cjelovitog albuma i se po njemu pamti neki bend, a ne po pojedinačnim singlovima?

Otkriće i da li planiraju da ponove saradnju sa slovenačkim simfonijskim orkestrom, kako je došlo do saradnje sa Damirom Urbanom i DJ Umekom, a saznaćete i zašto se pronalaze i knjizi „Mali princ“.

 

Video prilog na linku: ba.n1info.com 

 

instagram